Spring til indhold
Dansk
English
Print Sitemap

Browsertest

Der er stor forskel på hvorledes et netsted præsenteres i forskellige browsere og browserversioner, på forskellige operativsystemer og i forskellige skærmopløsninger. Selvom mange brugere anvender nyere versioner af enten Microsoft Internet Explorer eller Firefox på Windows, et der langt fra nok at teste på de seneste versioner af disse på den nyeste version af Windows.

Hvis netstedet henvender sig til en bredere kreds af brugere er det nødvendigt at teste en række forskellige versioner af Internet Explorer og Firefox på flere forskellige versioner af Windows. Desuden er det nødvendigt at teste på andre browsere som bl.a. Apple Safari, Google Crome, Opera og Lynx, ligesom det er nødvendigt at teste netstedet på bl.a. Macintosh, Linux, iOS og Android. Endelig er det nødvendigt at teste, at netstedet bliver ombrudt korrekt i forskellige skærmopløsninger (fra små SmartPhones og tablets til meget store skærme og skærme i bredformat), og at tekst og grafik kan ses på forskellige skærmstørrelser.

Selvom en omfattende browsertest burde være en integreret del af enhver kvalitetssikring af et netsted sker det sjældent. Resultatet er ofte, at brugerne oplever netstedet helt forskelligt og i mange tilfælde oplever problemer.

Det færreste virksomheder har mulighed for at gennemføre omfattende browsertests; det er tidskrævende og forudsætter bl.a. at man råder over en stor testinstallation. Ligeledes forudsætter en browsertest, at man har erfaring med at gennemføre denne type afprøvning og rapportering, og at man har en metodik på plads.

Sensus råder over en omfattende testinstallation og kan teste på en meget bred vifte af browsere, browserversioner, operativsystemer, skærmoplæsninger og skærme. Gennem arbejdet med at sikre den generelle tilgængelighed til netsteder har Sensus endvidere udviklet den nødvendige metodik og de nødvendige rapporteringsværktøjer for at kunne gennemføre browsertests effektivt, ensartet og med en meget høj grad af kvalitet.

Sensus kan gennemføre en standardtest af et netsted eller browsertesten kan tilpasses så den dækker helt specifikke forhold. Browsertesten kan omfatte hele netsteder, eller den kan begrænses til bestemte dele af eller funktioner i netstedet.

Kontakt Sensus på 48 22 10 03 eller sensus@sensus.dk for at få et uforpligtende tilbud.