Spring til indhold
Dansk
English
Print Sitemap

SynApps gør det lettere at finde gode apps til syns- og læsehandicappede

SynApps logo

SynApps er gratis app, som gør det lettere at anmelde og finde apps, som er velegnede for mennesker med syns- og læsehandicap. Med SynApps kan brugere, pårørende, lærere og professionelle både anmelde og søge efter apps, som andre har vurderet. SynApps kan hentes gratis fra Apple AppStore og Google Play.

Der er et meget stort behov blandt lærere, forældre og brugerne selv for at vide hvilke apps, der er gode til syns- og læsehandicappede. Man kan naturligvis få anbefalinger fra syns- og læseprofessionelle, men det er mindst lige så vigtigt at høre hvad andre i samme situation mener. Desuden er det vigtigt, at informationerne er opdaterede. Det vrimler med apps, som påstås at være nyttige for mennesker med syns- og læsehandicap, men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i dem. SynApps er en levende platform, som gør det muligt at dele erfaringer og eksempelvis se hvad andre synshandicappede børn synes er et godt spil.

Foto: Person holder smartphone med SynApps

Med SynApps kan alle med en smartphone, tablet eller computer søge blandt apps, som er blevet anmeldt og vurderet og andre brugere. For at kunne foreslå og anmelde en app skal man være registreret. Inden anmeldelserne offentliggøres bliver de kvalitetssikret af medarbejdere på Synscenter Refsnæs.

I SynApps har man bl.a. mulighed for at angive hvilke bruger- og aldersgrupper en app er velegnet til, ligesom man kan kategorisere apps efter funktion. I kategoriseringen behøver man ikke holde sig de kategorier, som app’en oprindelig var tiltænkt. Hvad nogle opfatter som et spil kan andre måske se som en app til sansestimulering.

SynApps fås til smartphones og tablets med iOS og Android, ligesom man benytte en almindelig browser på www.synapps.dk. SynApps er udviklet af Sensus ApS for Synscenter Refsnæs med støtte fra TrygFonden.

Hent SynApps i Apple AppStore

Hent SynApps in Google Play

Skriv til sensus@sensus.dk hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forbedringsforslag til SynApps

TrygFondens logo